dimecres, 4 de juny de 2014

54

Perdona. No creguis que m'he oblidat del teu aniversari. No, de cap manera. Hi vaig pensar tot el dia. De fet, ho vaig dir a J. i C., que el dia 1 feies 54 anys. Però vam tornar tard de Madrid. Per cert, t''hauria encantat la Feria del Libro. El Retiro ple de parades, un sol meravellós i bona companyia. Gent que estimes i que et recorden. 
Hi penso sovint, en tu. I et trobo a faltar. Molt. No és fàcil la vida en aquests moments, però compartir-la amb tu sempre era un plus. Quan ens trobem amb les Noies Més Maques Del Món Mundial, les nostres companyes del "cole", sovint surts a la conversa. T'agradaria molt venir a aquestes trobades. Fem mans i mànigues per trobar-nos, sobretot quan venen de Suïssa, la Viqui o de Donosti, la Rosa. Ens sembla que arreglem el món. No podem, però segur que cada dia que ens veiem les nostres vides fan un gir gairebé imperceptible. Però el fan. Segur. També recordem altres temps. El viatge de sisè, que cadascú el recorda a la seva manera. és el que tenen els records, que amb el temps els veiem diferents, distorsionats, com enmig d'una boirina. Per mi, aquest viatge, va ser l'inici d'un amor. Te'n vaig ben omplir el cap! Tu i jo compartíem habitació i crec recordar que no et vaig deixar dormir en tota la nit explicant-te les meravelles d'aquell noi que m'havia enamorat durant la setmana santa. Amunt i avall de Mallorca, vam conèixer un grup de nois aragonesos. El més guapo de tots se't va apropar i va ser el teu primer amor. Ja veus, dues bledes adolescents enamorades de dalt a baix. Ah! I l'Ana, amb el recepcionista de l'hotel, recordes? El teu va durar una mica més del viatge. El meu, no. Va ser llarg i difícil, per a mi. Tu aguantaves, dia a dia, les meves menjades de cap, els signes que jo intuïa, m'acompanyaves a trobar-lo. Sempre al meu costat. Sempre. Ara, també. 
Sento el teu riure, veig la teva imatge. Només em sap greu no sentir la teva veu.
Allà on siguis, mira de ser feliç. La felicitat és allò que de vegades se't va girar d'esquena. Allò que, quan ho tenies de cara, que encara té cara i nom, vas saber aprofitat a tope. Feliços 54.

2 comentaris: