dijous, 16 de maig del 2013

Millor en vida.

Quan la mort es fa present ens omplen de flors i de bones paraules. Tots, o gairebé tots, som mervellosos quan morim. Som bones persones: és evident, ja no farem mal a ningú. Som simpàtics, amables, enginyosos. Tothom és capaç de trobar una anècdota divertida i entranyable del difunt. Tots ens sentims capaços de valorar la seva vida i som els millors amics de qui ha marxat per no tornar. Fins i tot aquells que en malparlaven es converteixen per un dia en éssers compungits i adolorits. Segurament és la mala conciència d'haver-li fet passar malament, d'haver-lo fet patir sense sentit. 
Moriré, com morim tots, més tard o més d'hora. Esperem que sigui més tard que d'hora, laveritat. No tinc cap intenció de deixar aquest món, ara per ara. Però avui he pres la decisió -digueu-me esgarriacries- de deixar ben escrit QUI vull que hi sigui i qui no. També, a partir d'ara, diré t'estimo més sovint, faré saber, a qui s'ho mereixi, que és bona persona, que el tallat de cabell li queda molt bé, que té un somriure preciós o que la vida és milllor al seu costat. Quedi claar que serà qui s'ho valgui realment. No tots són excel·lents persones en vida. En vida hem de fer saber als amics, que ho són; als amors, que ho són; als fills, que són el millor regal; als companys, que ho són. 
És en vida que cal regalar flors, així, perquè si, que cal fer una abraçada sense que sigui el teu aniversari, que un petó ho cura gairebé tot, que una paraula amable pot ser balsàmica, que et diguin que tal o qual cosa t'afavoreix et pot pujar l'autoestima, que et facin saber que ets algú t'omple l'ànima. 
En vida és que necessites sentir-te viu. Després, quina importància tenen els gestos i les paraules?
EN VIDA, AMICS. EN VIDA.

3 comentaris:

  1. Merche, ¿qué ha pasado con nuestra amistad?

    (Pregunta del millón que se me ocurre después de repasar mi blog y leer tu blog).

    A.P.

    ResponElimina
  2. Yo creo que no ha pasado nada. En todo caso, si crees que pasa alguna cosa, mejor hablar. ¿No crees? Un beso, A.P. Mi anónima preferida.

    ResponElimina